Kaffe används mycket i både matlagning och bakning så nedan har vi samlat recept som vi hoppas får det att vattnas i munnen!
Ingredienser: (ca 8 st bars)
Vegansk bars: Istället för ägget så tillsätt 1/2 dl kokosolja och mjölkfri choklad. Låt barsen stelna i kylen istället för att grädda i ugnen, Klart!
Gör så här:
Ingredienser: (ca 8 st bars)
Brygg kaffet och vispa upp grädde löst.
Tag fram 2 st glas och häll i strösocker och vaniljpulver i glasen.
Gör så här:
Koka ihop 1/2 dl ljus sirap, 2 msk strösocker, 2 msk grädde & 1 dl Cafégo Highland mist (brygg gärna starkt).
Vegansk bars: Istället för ägget så tillsätt 1/2 dl kokosolja och mjölkfri choklad. Låt barsen stelna i kylen istället för att grädda i ugnen, Klart!
Gör så här:
Rör ihop mjölk, grädde, vaniljpulver och socker i en bunke.
Tag ut 1 dl av blandningen och lägg i en annan skål, blanda sedan i 4 msk av kaffesirapen. Blanda sedan ihop med resten av gräddblandningen.
Häll över gräddblandningen i glassmaskinen, kör i ca 20 minuter. Har du ingen glassmaskin går det bra att frysa direkt.
Häll över i en form och ställ i frysen, toppa gärna med lite av kaffesirapen och några kaffebönor så att glassen tar åt sig extra mycket kaffesmak.
Ingredienser: (Till ca 10 Chokladpraliner)
Gör så här:
Börja med att brygga kaffet.
Fyll sedan en pralinform med smält choklad. När du ser att chokladen börjar fästa i kanterna vänder du ut chokladen i en skål. Låt chokladen rinna ut. Vänd tillbaka och låt skalen stelna ordentligt.
Fyllningen:
Koka upp kaffe, med vaniljpulver, sirap och strösocker. Låt koka i ca 3 minuter under omrörning. Låt svalna i ca 30 minuter.
Rör sedan ner 50 g ljus choklad och blanda till en slät massa. Låt svalna till rumstemperatur.
Fyll pralinskalen till ca hälften med fyllningen och låt svalna ordentligt. Fyll sedan med frystorkade bitar av hallon.
Täck sedan fyllningen med smält choklad som ett lock. Låt chokladen stelna ordentligt innan pralinerna bankas ut formen.
Servera med en kopp Cafégo Volcanic Blend!
DownloadTopping:
Gör så här:
Koka kaffe och låt svalna
Vispa grädde till topping
Doppa glasets kant i smält choklad och strössla på med kokos
Mixa ihop glass och mjölk till en milkshake, tillsätt kaffe. Häll i lite chokladsås i glaset och häll sedan över milkshaken
Spritsa över grädde och toppa med jordnötter och marshmallows
Vaniljmuffins: (ca 8 – 10 st)
Vispa ihop allt till en slät smet.Fyll muffinsformarna till 2/ 3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 15 – 20 minuter. Låt svalna.
Kaffefrosting:
50g smör
100g philadelphiaost
ca 4 dl florsocker
1 msk Cafégo triple mountain (brygg starkt)
Rör om smör och philadelphiaost ordentligt.
Tillsätt kaffet.
Tillsätt florsockret, lite i taget. För att få en fastare frosting tillsätts mer florsocker.
Toppa muffinsen!