Vår Passion Vår vision är att alla som uppskattar en kopp riktigt gott kaffe ska få möjligheten att smaka på våra hållbart producerade blandningar och därigenom lyxa till sin vardag

UTZ är en miljömärkning som försäkrar att bönderna utbildas för att skapa ett hållbart och långsiktigt jordbruk.

En grupp driftiga och kompetenta människor delade en gemensam passion för kaffe och hade en önskan om att tillsammans skapa kaffemagi som de kunde dela med sig av till andra kaffeälskare.

  • Vår Passion
  • Dags att börja skapa kaffe
  • Gott kaffe för en kaffeälskare

Vår Passion Många av oss hade inte setts på flera år då vi under åren varit utspridda och förskaffat oss erfarenheter från kaffets olika områden.

Vi alla hade under åren behållit vår passion för njutningsdrycken kaffe och var nu samlade på en och samma veranda på Sofierovägen i Helsingborg. Vår gemensamma agenda var tydlig, vi ville skapa ett kaffe tillsammans som var precis som vi själva ville ha det. Ett kaffe som vi alla kunde vara en del av. I husets garage fanns en provrostare, en liten men tillräcklig kaffekvarn samt en samling av råa kaffebönor från olika delar av kaffets vida värld.

Dags att börja skapa kaffe Med dessa förutsättningar så satte vi genast igång. Vi rostade, malde och prövade kaffet.

Vi gjorde egna blandningar med bönor från olika ursprung och olika rostningsgrader. Om och om, igen. Doften av det nyrostade kaffet och klickljudet som hörs när bönor spricker är något av det bästa som finns. Att dricka kaffe var ingen av oss nybörjare på, några av oss hade redan provsmakat upp emot en miljon koppar kaffe i andra sammanhang och vi alla var inbitna kaffeälskare sedan innan. Erfarenheten av att provsmaka kaffe för att säkerställa att rätt smak och hög kvalité fanns också bland oss, men att provsmaka kaffe som gjorts själva var något nytt. Detta var vår skapelse, detta var kaffekonst.

Gott kaffe för en kaffeälskare Under tiden vi prövade och blandade, växte det fram en tydlig favoritblandning som vi ansåg stod ut i mängden. Detta var en perfekt balanserad blandning av Centralamerika och mycket Östafrika.

Bönorna kom från mycket höga höjder, kaffet var mörkrostat och fantastiskt smakrikt. Vi hade nått fram, detta var kaffet, blandningen och rostningen som vi alla var överens om var det bästa vi smakat, någonsin. Därefter bjöd vi nära och kära på vår skapelse vilket resulterade i många förfrågningar om att paketera kaffet och sälja till dem. Detta för att det även var det godaste som de smakat. De återkom så fort det var slut och ville ha mer.

Så började vår historia som Sofiero Kafferosteri och vårt fantastiska höghöjdskaffe Cafégo. Efter starten 2014 har vårt företag växt fram och tagit sin plats på kaffekartan och vårt höghöjdskaffe är fortfarande det bästa kaffet vi någonsin smakat.

visionVår vision

Sofiero kafferosteris vision är att alla som uppskattar en kopp med riktigt gott kaffe ska få möjligheten att smaka på våra hållbart producerade blandningar och därigenom lyxa till sin vardag.

KaffesorterVåra löften till dig

Vi lovar att vårt kaffe odlas på hög höjd, är mörkrostat, noga utvalt och 100% certifierat

MER OM VÅRA KUNDLÖFTEN
X
Cart
  • No products in the cart.