Ursprung

Sofiero
Kafferosteri

Vi på Sofiero kafferosteri arbetar endast med noggrant utvalda bönor, noggrant utvalda exportörer samt regioner. Att testa kaffets ursprung själva ser vi som en självklarhet och vi tar själva alla beslut som följer hela produktionskedjan. Genom att vara involverade kan vi säkerställa att våra kaffeblandningar alltid håller en hög och jämn kvalité.

Det finns totalt 51 länder och 83 platser i världen som producerar kaffe. Av dessa använder vi oss av flera noga utvalda till våra blandningar. Längre ner på sidan har vi listat några av de främsta kaffeproducerande länderna som finns i världen. Mer om våra produkter i vår

KlassificeringKlassificeringssystem av kaffe är något som alla kaffeproducerande länder har.

Alla länder har sina egna system vilket ger konsumenten och kaffeälskaren lättare att särskilja olika kvaliteter och därav enklare kunna beskriva vad de önskar. Genom samma system får exportörerna en tydligare förståelse för vad köparen söker och på så sätt garanteras kvalitéerna av kaffet. På grund av detta så används idag olika kvalitetsbeteckningar i den internationella kaffehandeln. Priserna på
olika kaffekvalitéer varierar varje dag, oavsett vilket ursprungsland det är, som svar på tillgång och efterfrågan.

Kaffeprovning av olika kaffesorterKaffeprovning är ett viktigt steg i skapandeprocessen av vårt höghöjdskaffe.

För att kunna säkerställa den kvalitet som kaffet ska hålla prövas det många olika kaffesorter och godkänns i flera steg mellan ursprungsländerna och den färdiga produkten. Innan våra leverantörer kan skicka en ny sändning till oss så erhåller vi alltid ett kaffeprov som ska godkännas innan leveransen kan ske. När kaffet har skeppats till Europa sker ännu en provning som kräver godkännande för att säkerställa att inget gått fel. Vårt höghöjdskaffe provas vid varje steg av rostning, malning samt paketering innan det slutligen når kaffekonsumenten. Denna process säkerställer smaken av höjden – när den är som bäst.

Kaffeproducerande länderNågra av de kaffeproducerande länder som vi köper kaffe av är Colombia, Kenya och Burundi.

Detta gör vi eftersom vi efter noggrann prövning vet att just deras kaffe har de kvalitéerna som vi efterfrågar. Alla steg i processen under skapandet av vårt höghöjdskaffe görs för att vi ska kunna erbjuda våra kunder de absolut godaste kaffet.som vi efterfrågar. Alla steg i processen under skapandet av vårt höghöjdskaffe görs för att vi ska kunna erbjuda våra kunder de absolut godaste kaffet.

X
Cart
  • No products in the cart.