Recept Kaffe används mycket i både matlagning och bakning så nedan har vi samlat recept som vi hoppas får det att vattnas i munnen!

På en veranda på Sofierovägen i Helsingborg startade historien om Sofiero Kafferosteri och höghöjdskaffet Cafégo.

Kaffe används mycket i både matlagning och bakning så nedan har vi samlat recept som vi hoppas får det att vattnas i munnen!

  • Bars med
    kaffebönor!
    Kaffe hela bönor
    X

    Bars med kaffebönor!

    Ingredienser: (ca 8 st bars)

    • 1 st ägg
    • 1 msk krossade kaffebönor Cafégo Volcanic blend
    • 2 dl havre musli
    • 1 tsk honung
    • 1 krm kanel
    • Choklad till topping (ca 50 g)
    • Kaffebönor till topping (ca 2 msk)

    Vegansk bars: Istället för ägget så tillsätt 1/2 dl kokosolja och mjölkfri choklad. Låt barsen stelna i kylen istället för att grädda i ugnen, Klart!

    Gör så här:

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Vispa upp ägget och rör ner alla ingredienserna.
    • Använd en plåt med bakplåtspapper, platta ut musli-blandningen på bakplåtspapperet.
    • Platta ut musli-blandningen till en fyrkant.
    • Grädda i mitten av ugnen under 10 minuter.
    • Låt svalna i kylen.
    • Skär upp barsen och toppa med choklad och extra kaffebönor!
  • Varm
    kaffedrink
    Kaffe hela bönor
    X

    Varm kaffedrink

    Ingredienser: (ca 8 st bars)

    • (2 st Drinkar)
    • 4 dl nybryggt kaffe av Cafégo Volcanic Blend
    • 4 cl Jameson whiskey
    • 3 tsk strösocker
    • 1/2 tsk vaniljpulver
    • 2 dl lösvispad grädde

    Brygg kaffet och vispa upp grädde löst.
    Tag fram 2 st glas och häll i strösocker och vaniljpulver i glasen.

    Gör så här:

    • Fyll på med det nybryggda kaffet.
    • Vispa upp ägget och rör ner alla ingredienserna.
    • 2 dl i varje glas och rör om tills sockret har löst sig.
    • Tillsätt whiskyn, rör om och toppa till sist med grädden och några kaffebönor.
    • Servera!
  • Glass
    med kaffesirap
    Kaffe hela bönor
    X

    Glass med kaffesirap

    Koka ihop 1/2 dl ljus sirap, 2 msk strösocker, 2 msk grädde & 1 dl Cafégo Highland mist (brygg gärna starkt).

    • 2 dl vispgrädde
    • 2 dl mjölk
    • 1 dl strösocker
    • 1 tsk vaniljpulver

    Vegansk bars: Istället för ägget så tillsätt 1/2 dl kokosolja och mjölkfri choklad. Låt barsen stelna i kylen istället för att grädda i ugnen, Klart!

    Gör så här:

    Rör ihop mjölk, grädde, vaniljpulver och socker i en bunke.
    Tag ut 1 dl av blandningen och lägg i en annan skål, blanda sedan i 4 msk av kaffesirapen. Blanda sedan ihop med resten av gräddblandningen.

    Häll över gräddblandningen i glassmaskinen, kör i ca 20 minuter. Har du ingen glassmaskin går det bra att frysa direkt.
    Häll över i en form och ställ i frysen, toppa gärna med lite av kaffesirapen och några kaffebönor så att glassen tar åt sig extra mycket kaffesmak.

  • Krämig pralin
    med kaffesmak
    Kaffe hela bönor
    X

    Krämig pralin med kaffesmak

    Ingredienser: (Till ca 10 Chokladpraliner)

    • 400 g Mörk Choklad (smält)
    • 4 msk nybryggt kaffe Cafégo Volcanic Blend
    • 1 nypa vaniljpulver
    • 1 msk ljus sirap
    • 1 msk strösocker
    • 2 msk frystorkade hallon

    Gör så här:
    Börja med att brygga kaffet.
    Fyll sedan en pralinform med smält choklad. När du ser att chokladen börjar fästa i kanterna vänder du ut chokladen i en skål. Låt chokladen rinna ut. Vänd tillbaka och låt skalen stelna ordentligt.
    Fyllningen:

    Koka upp kaffe, med vaniljpulver, sirap och strösocker. Låt koka i ca 3 minuter under omrörning. Låt svalna i ca 30 minuter.

    Rör sedan ner 50 g ljus choklad och blanda till en slät massa. Låt svalna till rumstemperatur.

    Fyll pralinskalen till ca hälften med fyllningen och låt svalna ordentligt. Fyll sedan med frystorkade bitar av hallon.

    Täck sedan fyllningen med smält choklad som ett lock. Låt chokladen stelna ordentligt innan pralinerna bankas ut formen.

    Servera med en kopp Cafégo Volcanic Blend!

  • Milkshake Kaffe hela bönor
    X

    Milkshake

    • 2,5dl mjölk
    • 4 skopor vaniljglass
    • 4 msk kallt kaffe Cafégo Highland mist

    Topping:

    • Jordnötter
    • Marshmallows
    • Vispad grädde
    • Smält Choklad
    • Kokos

    Gör så här:

    Koka kaffe och låt svalna

    Vispa grädde till topping

    Doppa glasets kant i smält choklad och strössla på med kokos

    Mixa ihop glass och mjölk till en milkshake, tillsätt kaffe. Häll i lite chokladsås i glaset och häll sedan över milkshaken
    Spritsa över grädde och toppa med jordnötter och marshmallows

  • Cup Cakes Kaffe hela bönor
    X

    Cup Cakes

    Vaniljmuffins: (ca 8 – 10 st)

    • 75g smör
    • 1/2 tsk vaniljpulver
    • 1/2 dl varmt vatten
    • 1 1/2 dl mjölk
    • 1 st ägg
    • 3 dl mjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 2 1/2 dl strösocker
    • Gör så här:Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret tillsammans med vaniljpulvret och låt svalna.

      Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan det smälta smöret, vattnet, mjölken och ägget.

      Vispa ihop allt till en slät smet.Fyll muffinsformarna till 2/ 3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 15 – 20 minuter. Låt svalna.

      Kaffefrosting:

      50g smör

      100g philadelphiaost

      ca 4 dl florsocker

      1 msk Cafégo triple mountain (brygg starkt)
      Rör om smör och philadelphiaost ordentligt.

      Tillsätt kaffet.

      Tillsätt florsockret, lite i taget. För att få en fastare frosting tillsätts mer florsocker.

      Toppa muffinsen!

X
Cart
  • No products in the cart.